Paardendekenwasserij Pijnacker

Wasserij

IMG_9975

Onze dekenwasserij beschikt over 2 industriële wasmachines die ingesteld zijn met speciale wasprogramma's voor paardendekens. Door de diverse unieke wasprogramma's wassen wij ieder type deken schoon. Alle wasprogramma's zijn zo ingesteld dat zij niet warmer wassen dan 30 graden. Wij wassen iedere paardendeken volgens de wasvoorschriften van de fabrikant, dit is vermeld op het waslabel in de deken. Wanneer het waslabel ontbreekt in de deken of niet meer leesbaar is, wassen wij de deken volgens de wasvoorschiften van de fabrikant zoals bij ons bekend en nooit warmer dan 30 graden. Indien uw waswensen afwijken van de wasvoorschiften aangegeven op het waslabel, nemen wij altijd eerst contact met u op.

Voordat de dekens de machine in gaan, worden ze gecontroleerd op reparaties, eventuele losse sluitingen en gespen worden vast gemaakt en grote hoeveelheden aan haar worden verwijderd. Zo zorgen wij ervoor dat onze wasmachines optimaal kunnen reinigen. De dekens krijgen een eigen waslabel met daarop de naam van de klant. Dit label blijft gedurende het gehele wasproces aan de deken bevestigd.

IMG_5877

Extreem vuile dekens worden bij ons niet geweekt. Hierdoor is de kans dat naden en waterdichte lagen kapot gaan namelijk erg groot. Onze wasprogramma's kunnen zo worden ingesteld dat de dekens een extra spoelbeurt krijgen, voordat de wasmachine daadwerkelijk begint met reinigen met wasmiddel.

Wij wassen met milde wasmiddelen die zijn voorgeschreven door de fabrikanten, waardoor deze veilig zijn voor de naden en waterdichte coatings. Daarnaast maken wij in onze wasserij gebruik van groene stroom van onze eigen zonnepanelen. Dus ook nog eens goed voor het milieu!

Buiten

Drogen
Na het reinigen worden de dekens op speciale droogrekken uitgehangen in onze droogruimte.  Onze wasserij beschikt over een ruimte droogruimte waar de dekens hoog van de grond en ruim uit elkaar hangen. Onze droogruimte heeft naast voldoende ramen, ook een eigen ventilatiesysteem die koude lucht door de ruimte kan blazen. Bij mooi weer kunnen wij uitbreiden naar onze buitenplaats, waar onze droogrekken kunnen worden geïnstalleerd. Onze wasserij droogt de paardendekens niet in een droger of met warme lucht, maar op een zorgvuldige manier. Het gebruik van een droger voor het drogen van paardendekens wordt ten strengste afgeraden voor het behoud van de dekens en om krimp te voorkomen!

Wij hechten veel waarde aan het behoud van kwaliteit van de paardendekens en ons droogproces is daar een belangrijk onderdeel van.

IMG_6356

Puntjes op de i
Wanneer de dekens droog zijn, worden ze nagelopen. Het laatste haar wordt uit de voering gehaald, klittenband wordt schoongemaakt en eventuele reparaties worden uitgevoerd. Reparaties groot en klein kunnen in onze wasserij worden uitgevoerd. Wij beschikken over 2 proffesionele naaimachines en een ruim assortiment accessoires. Dekens haarvrij maken is afhankelijk van het materiaal, stoffen- en fleece voeringen krijgen wij niet 100% haarvrij.

Wij streven ernaar om de paardendekens binnen 14 dagen klaar te hebben en nemen contact met u op als het wasgoed klaar is. De ervaring leert ons dat dit in de meeste gevallen al binnen een week is na het inleveren. De dekens worden bij ons verpakt in zakken voor opslag en transport, met een naamkaartje en enkel tips and tricks. Vervolgens worden de pakketten opgeborgen. Klaar om opgehaald of weggebracht te worden en schoon voor een nieuw seizoen.

IMG_5807

© 2024 Paardendekenwasserij Pijnacker

Thema door Anders Norén